Loading

Kap Verde

Sök bostad på Kap Verde

På kartan nedan kan du söka bland våra lediga fastigheter på Kap Verde. Klicka fram det objektet du vill kika närmre på. När du går in på objektet kommer du även få exempel på relaterade objekt. Hittar du inte vad du söker där, tveka inte att kontakta oss.

[wre_map fit="false" zoom="7,75" center ="16.271826, -24.196560" search="false"]

Låt oss hjälpa dig att hitta ditt drömboende. Fyll i önskelistan – ett första steg till att förverkliga drömmen. Förbehållslöst? Naturligtvis!

Fastighetsinvesteringar på Kap Verde

Söker du en investeringsmodell med god, garanterad avkastning? På öarna Sal och Boavista kan vi presentera ett flexibelt investeringskoncept, där du själv kan styra på vilket sätt du vill förvalta din fastighet. 

Alla lägenheter, rum, sviter och villor säljs på individuell basis (freehold) och registreras individuellt under en separat juridisk titel, vilket betyder att du har oinskränkta rättigheter till din fastighet och bestämmer själv hur den ska förvaltas och fungera för dig som investering. 

På ön Sal kan vi idag presentera fyra stora 5-stjärniga all-inclusive resorter. Samtliga av dessa finner du direkt vid stranden. Här finns ett varierat utbud av hotellrum, hotell-lägenheter och villor. Det femte och senaste projektet är White Sands på ön Boa Vista. Detta projekt är under byggnationen och väntas stå klart under börja av nästa år. 

Här nedan kan du läsa mer om de olika resorterna.

White Sands Hotel & Spa

Läs mer...

Dunas Beach Resort & Spa

Läs mer...

Llana Beach Resort & Spa

Läs mer...

Tortuga Beach Resort & Spa

Läs mer...

Varför investera på Kap Verde?

Läs mer...

Upplev Kap Verde

Kap Verde-öarna “Guds smulor i Atlanten” är en tropisk ö-grupp, bestående av tio öar, belägna i Atlanten utanför Afrikas västkust och bara en timme med flyg söderut från Kanarieöarna. Nio av de tio öarna är bebodda. Här finner du några av världens bästa stränder, kristallklart vatten, oklanderlig gästfrihet, stressfri livsstil och en årstemperatur mellan 25 °C och 30 °C.

Öarna upptäcktes 1456 av portugisiska sjöfarare och var då obebodda. 1462 blev öarna en portugisisk koloni. Efter hand blev de handelscentrum för afrikanska slavar och senare en viktig bränsledepå för fartyg och flygplan. En tids befrielsekamp lett av afrikanska partiet för självständighet åt Guinea och Kap Verde blev dessa två länder självständiga 1975.

Landet anses ha en mycket ljus framtid att vänta, ledd av en ständig ökning av hållbar turism samt nya möjligheter för invånarna på Kap Verde, bl.a. genom förbättring och modernisering av infrastruktur och utbildnings- och bostadsprojekt.

Mellan öarna kan man ta sig med flyg och/eller båt. Nästa alla öarna har en flygplats. Flygtid från Sverige: ca 7 timmar 15 min. 

Följ vår sida - Bostäder i Solen

Kap Verde är ett demokratiskt lett land, som går under portugisisk lag, vilket gör att köpprocessen är exakt lika enkel som i tex Portugal och Spanien.

Besöket på Kap Verde

Under din vistelse på Kap Verde kommer du att få möjlighet att kika på byggherrens The Resort Groups olika projekt. Du kommer även få all information du kan behöva om hur det är att äga fastighet på Kap Verde samt vad Kap Verde har att erbjuda. Visningen kommer att ske med svensktalande mäklare.

När man beslutat om vilken form av fastighet man vill investera i så reserverar man bostaden med 2.000 Euro.
Då tas bostaden bort från marknaden.

För de som vill besikta sin bostad först så ordnar vi en resa ner för 2 personer, detta inkluderas i den reservation man lägger och då ordnar vi flyg tur och retur, boende på en av våra 5-stjärniga resorts. All-inklusive mat och dryck samt en rundtur där ni kan se ert objekt samt de resorter vi har byggt ingår.

Resan varar 4–5 dagar där man även kan flygas över till ön Boa Vista och se vårt nya projekt White Sands Hotel & Spa om det är här investeringsintresset ligger.
När man sedan väljer att gå vidare med sin investering så går det relativt fort, hela köpet kan genomföras inom 2 veckor så det är viktigt att ha finansieringen klar redan innan man åker ner.
De 2.000 Euro man lagt i reservation dras då av på priset så er inspektionsresa har varit helt utan kostnad.
Skulle man av någon anledning inte vilja gå vidare med sitt köp så dras de faktiska avgifterna av från reservationen och resten återbetalas.

Väljer man att se sin bostad som en ren investering och ingå i uthyrningsprogrammet så skriver man på kontraktet som avser uthyrning och överlämnar nycklarna till resortoperatören, sedan kan man luta sig tillbaka och njuta av avkastningen som kommer varje kvartal.
Vill man sedan utnyttja sina 5 veckor per år så kan man boka upp dessa för sig själv eller sina nära och kära, vill man inte det, då gör resorten sitt bästa för att även hyra ut bostaden dessa veckor för att utöka er avkastning.

Kap Verde ligger i Atlanten utanför Afrikas västkust och bara en timme söder om Kanarieöarna. En tropisk skärgård bestående av 10 öar och fem holmar. Det idylliska läget innebär oändligt med solsken och temperatur på mellan 25° till 30° året runt. Här finner du några av världens bästa stränder. 

Öarna har ett befolkningsantal på ca 500 000 och huvudstaden Praia ligger på ön Santiago.

Kap Verde är inget rikt land men turismen som haft en rejäl turistboom de senaste åren, har gjort Kap Verde rikare. Öarna anses ha en mycket ljus framtid att vänta, ledd av en ständig ökning av hållbar turism samt nya möjligheter för invånarna på Kap Verde, bl.a. genom förbättring och modernisering av infrastruktur, modernisering av allmännyttiga tjänster, telekommunikation och transportförbindelser, ökade investeringar i sociala projekt. Det görs också betydande investeringar i viktiga utbildnings- och bostadsprojekt. Fastighetsinvesteringarna på öarna skyddas av en stark lagstiftning, vilken endast tillåter fastighetsutvecklingsprojekt med låg densitet och i form av låghus.

Nästa uteslutande av alla som väljer att köpa en fastighet på Kap Verde gör det med insikten om att det innebär ett bekymmersfritt ägande, möjlighet till god avkastning och en skön avkopplande livsstil. 

Flygplatserna på Kap Verde är byggda av USA och landet använder i stor utsträckning Euro som valuta. Det är ett demokratiskt och kristet land utan politiska motsättningar eller terrorhot. Det finns inga direkta flyg från de afrikanska länderna till Kap Verde, endast flyg från Europa och USA flyger direkt hit. Från Sverige och Danmark går det direktflyg (främst till ön Sal) och tar ca 7-8 timmar.

Kostnader för köp och slutförande

I genomsnitt 2,5-3 % inkl de inköpsskatter som specificeras nedan.

Inköps- och försäljningsskatt

Omsättningsskatt (IUP) - fast skattesats på 1,5 % av det tillskrivna värdet som betalas innan köp och försäljning sker.

Kapitalvinst

Det finns en skatt på de kapitalvinster som erhållits vid försäljning av fastigheten (skillnad mellan försäljningspris och anskaffningspris) på 1 %. 

 

 

KAP VERDE Väder
Shopping Basket