Loading

Montenegro

Sök bostad i Montenegro

På kartan nedan kan du söka bland våra lediga fastigheter i Montenegro. Klicka fram det objektet du vill kika närmre på. När du går in på objektet kommer du även få exempel på relaterade objekt. Hittar du inte vad du söker där, tveka inte att kontakta oss.

[wre_map fit="false" zoom="8" center ="42.994308, 19.262279" search="false"]

Låt oss hjälpa dig att hitta ditt drömboende. Fyll i önskelistan – ett första steg till att förverkliga drömmen. Förbehållslöst? Naturligtvis!

Luštica Bay, Montenegro

Luštica Bay är nyutvecklad semesterort som ligger vackert inbäddad utmed den Adriatiska kuststräckan i nordvästra Trašte, en del av Tivats kommun, och gränsar till byn Radovići. Ett unikt och banbrytande livsstils- och fastighetsprojekt beläget utmed den Adriatiska kuststräckan i nordvästra Trašte, en del av Tivats kommun, och gränsar till byn Radovići.

Projektet kommer att utgöras av en blandning av fastighetserbjudande (lägenheter, radhus och villor), hotell, landets första golfbana, två småbåtshamnar samt områden för affärer, sportanläggningar och nöjen. Luštica Bay är alltså mer än bara ett byggprojekt. Från golfbanan och bergsbyn till centrumet Centrale – samt ned till Marina Village och hamnstråket, speglar Luštica Bays landskap Montenegros topografi. Det är designat att både reflektera och skydda den natursköna omgivningen. Byggnationen kommer att innefatta bostäder i världsklass i kombination med andra faciliteter och aktiviteter året om och uppfyller således både boendes och besökares behov. Från lokal kokkonst, traditionell arkitektur en autentisk bykänsla till golf, nattliv och femstjärniga hotell kommer Luštica Bay att förena historia, natur och förstklassiga moderna faciliteter.

Med sina gynnsamma skattelagar, 240 soldagar om året och tre internationella flygplatser i sin omnejd finns här obegränsad potential för investeringar.

Det finns tre internationella flygplatser i närheten, Tivat (10km), som ligger bara 15 minuters bilresa bort, Podgorica (90km) och Ćilipi – Dubrovnik (46km). Alla tre flygplatserna är öppna för charterflygbolag och privata flygplan. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om projektet.

Luštica Bay - lägenheter

Läs mer...

Luštica Bay - radhus

Läs mer...

Luštica Bay - 
villor

Läs mer...

Luštica Bay - 
chedi

Läs mer...

Luštica Bay - omgivning

Läs mer...

Upplev Montenegro

Montenegro är en liten republik som blev självständig 2006. Strax söder om Kroatien finner du detta fantastiskt vackra lilla land, som allt fler nyfikna resenärer upptäcker och blir förälskade i. Med en yta på ca 14 000 km², (ungefär i storleksordning med Skåne och Blekinge tillsammans), har man nära till allt.

Montenegro har trots storleken mycket att erbjuda; fantastisk natur, kultur, badstränder och god lokalodlad mat. Klimatet är skiftande, landets inre del har inlandsklimat med kalla vintrar och varma, fuktiga somrar med jämnt fördelad nederbörd. Vid kusten råder medelhavsklimat med heta, torra somrar och relativt milda vintrar. Här finns storslagna nationalparker, höga berg och om du gillar windsurfing, dykning, vattenskidor, forsränning eller klättring, så kommer du älska Montenegro. Under perioden december till april är dessutom skidsäsongen i Montenegro i full igång. 

Vill du kanske hellre ligga på playan? Längs den Buvanska rivieran ligger de vackra stränderna med sitt klara turkosa vatten och välkomnar alla badsugna. Höga klippformationer i bakgrunden ramar in och skapar en förtrollande siluett.

Följ vår sida - Bostäder i Solen

​Besöket i Montenegro

När du väl väljer att besöka Montenegro hjälper vi dig gärna att ordna dina resor och boende, biluthyrning eller erbjuda opartiska råd om det bästa sättet att ta sig runt Montenegro. När du anländer till Montenegro kommer vår representant och möter dig på flygplatsen.

Urval
Vi kommer att skapa en specifik portfölj som matchar dina krav som pris, plats, storlek , typ av fastighet etc. Vi kommer vanligtvis att starta visningsprocessen med en marknadspresentation och en fika. När du väl tittat och fått en känsla för utbudet av fastigheterna i Montenegro är det dags att få en smak av den montenegrinska livsstilen.

Visning
Fastighetsvisningar är en viktig men trevlig del av köpprocessen, och vi kommer att ta väl hand om dig under din visning och erbjuder dig att uppleva den rätta känslan av fastigheterna. Att köpa en fastighet i Montenegro är en enkel process och vi gör allt vi kan för att ditt köp ska fungera så smidigt som möjligt. Nedan beskrivs en översikt över processen, men kontakta oss för fullständig information. Det är olika processer vid köp av nya och begagnade fastigheter.

Förhandla om pris och villkor
Efter att ha hittat en egendom som passar dina krav, är nästa steg att förhandla om priset och villkoren för köpet. Vi hanterar förhandlingsprocessen och hjälper till att uppnå önskat pris och villkor lämpliga för båda parter.

Advokat och fullmakt
Vi rekommenderar starkt att varje klient som beslutat att gå vidare för köp bör anlita en registrerad advokat med licens i Montenegro. Vi är glada att kunna rekommendera advokater till våra kunder. Men det slutliga valet är ditt.

Undertecknande av avtal samt deposition
Om säljaren och köparen är överens med försäljningsvillkoren kommer kunden att underteckna ett köpekontrakt och placera en deposition ( varierar mellan 1000-5000 € ). Detta är vanligtvis en återbetalningsbar deposition. Nu kan du koppla av och fastigheten är din att fortsätta processen med, där villkoren i köpekontraktet uppfylls från din sida.

Dokumenthantering
Din advokat ansvarar för att utföra en detaljerad kontroll av dokumentationen för fastigheten rättsliga perspektiv och för att säkerställa att den är klar för försäljning. Det finns inga gråzoner när du köper en fastighet i Montenegro, allt är ” svart eller vitt” när du använder en erfaren agent och licensierad advokat.

Underteckna köpeavtalet
Kontrakt upprättas sedan av din säljare. Alla kontrakt kommer att undertecknas antingen av dig som köpare eller av din advokat, när de har godkänts. Varje kontrakt undertecknas och verifieras på ett notaries kontor. Observera kostnaderna för notarie tjänster som beskrivs nedan.

Registrera dig som ny ägare
När köpeavtalet har undertecknats och fastighetens fulla pris betalats, tillhandahåller säljaren kunden ett dokument ( lokalt kallad clausule intabulandi ), som ger rätt att registrera klienten som den nya ägaren till egendomen. Din advokat kommer att följa den här processen tills du får titeln i ditt namn.

Advokat kostnader
Cirka € 2000 för ett köp av medelstor lägenhet och beräknas innan.

Notarieravgift för verifiering av köpeavtalet
0,00      -       5.000 =   70 €
5.001    -    20.000 = 120 €
20.001  -    40.000 = 170 €
40.001  -    60.000 = 250 €
60.001  -    80.000 = 300 €
80.001  -  120.000 = 350 €

För egendom värderad över 120 000 €  där varje höjning av fastighetspriset på 15 000 € höjs avgiften med 10 €. Den maximala avgiften för notarieavgiften är 5 000 €.

Översättning av fullmakt och kontrakt
Översättningen av dessa dokument görs av en certifierad domstolöversättare. Det genomsnittliga priset per sida är ungefär €20, beroende på antalet tecken per sida. Ett standardavtal skrivs vanligtvis på 5 sidor. Eventuella ytterligare försändningar av kontrakt som begärs av köpare är också avgiftsbelagda. Vanligtvis kan översättningskostnader totalt beräknas till ungefär €100-€200.

Vid köp av en begagnad fastighet
Köparen betalar skatt på 3% av fastighetens värd. I Lustica Bay endast 0,58%. Värdet på fastigheten bestäms av den lokala kommunens skattemyndighet och matchar vanligtvis det pris som angetts I försäljningsavtalet. När de slutliga inköps och försäljningskontraken har undertecknats, är köparen skyldig att betala RETT till ett belopp av 3% av inköpspriset inom 15 dagar från undertecknade av kontraktet. Skattemyndigheten fastställer sedan om köpeskillingen är I överensstämmelse med fastighetens marknadsvärde. Om skattemyndigheten uppskattar att marknadsvärdet för fastigheten är högre än det som anges i försäljnings och köpeavtalet, kommer köparen att få en faktura från skattemyndigheten för skillnaden I mängden RETT.

Montenegro
Montenegro ligger vid Adriatiska havet på Balkanhalvön, och gränsar I norr till Kroatien och Bosnien-Hercegovina, I söder till Albaninen och öster till Serbien och Kosovo. Landet är en självständig republik sedan år 2006 och dess huvudstad heter Podgorica. Språket kallas officiellt montenegrinska som skrivs med både det latinska och det kyriliska alfabetet. Landet har ca 650 000 invånare, är ca 14 000 kvadratkilometer stort. Valutan är Euro €. Montenegro är medlem i Förenta nationerna sedan 2006 och Nato sedan juni 2017. Landet är ett kandidat land till Europeiska unionen och beräknar att gå med 2025. Landet har religionsfrihet. De flesta medborgarna är ortodoxt kristna.

Driftskostnader
Uppskattade genomsnittliga driftskostnader för en 70 m2 lägenhet vid kusten.
Årlig fastighetsskatt: Skatten kan variera från 0,1 % till 1,0 % av fastighetsmarknadsvärdet.
EL: ca50 € / månad
Vatten: Fastställs av kommunen ca10€ - 20€ / månad
Avfallshantering / Gemensamma avgifter: ca10€ / månad.
Fastighetsförvaltning: Varierande beroende på faciliteter. 
Tel/internet/TV: ca 20€ - 40€ / månad

Skatt, generellt

Montenegro har s.k flat rate, vilket innebär att beskattningen inte är progressiv, för både fysiska och juridiska personer.Skattesatsen för fysiska personer är 9 procent från och med 1 januari 2010. Skattesatsen för juridiska personer är också 9 procent.

Pension

Enligt skatteavtalet mellan Sverige och Montenegro beskattas pension av enskild tjänst endast I hemviststaten, dvs. Det land där den skatteskyldige är bosatt, vilket I Montenegro är 0 procent. Pension enligt svensk socialförsäkringslagstifntning beskattas I Sverige.

Kapitalvinst

Vinst vid överlåtelse av annnan egendom än fast egendom hänförligt ett fast driftställe beskattas I hemvistlandet. Det innebär i praktiken att vinst vid försäljning av tex aktier beskattas I hemvistlandet.

MONTENEGRO Väder
Shopping Basket