Loading

Turkiet

Sök bostad i Turkiet

Gör så här: Önskar du stanna kvar i landet vid sökning? Skriv då in Turkiet i den grå sökrutan. När du klickar in dig på ett utvalt objekt, kommer du att få en lista med relaterade objekt i dess närhet. Du kan även navigera dig fram bland objekten i kartsöket nedan.

[wre_search placeholder="Sök med land eller kustområde" submit_btn="Sök" exclude=""]
[wre_map fit="false" zoom="7" center ="37.000000, 31.151987" search="false"]

Låt oss hjälpa dig att hitta ditt drömboende. Fyll i önskelistan – ett första steg till att förverkliga drömmen. Förbehållslöst? Naturligtvis!

Upplev Turkiet

Turkiet har länge varit ett av skandinavernas favoritresmål när det gäller charterresor. Många förknippar landet med sol, bad och heta somrar, men Turkiet är så mycket mer.

Landets långa historia med skiftande kulturer och folkslag genom tiderna, har lämnat sina spår och gör Turkiet till ett av de mest spännande länder man kan besöka om man vill uppleva mer än sol och bad. Turkiet är verkligen kontrasternas land, både vad gäller klimat och hur människorna här lever och bor. Allt från pulserande turistorter till avlägsna bergsbyar.
Många passar på att shoppa när de besöker Turkiet, vilket inte är så konstigt. Det går verkligen att göra fynd, speciellt för den som är duktig på att pruta.

Att köpa fastighet i landet är enklare idag än vad det varit tidigare. Myndigheterna ser gärna att utlänningar investerar i landet. Fastighetsbranschen för utländska köpare startade år 2003. Många skandinaver har investerat i en semesterbostad på denna delen av Medelhavet. Ändå har branschen gått upp och ner och nu ser vi en uppåtgående trend sedan 2017. Liran och de låga fastighetspriserna gör läget gynnsamt för den som söker en fastighetsinvestering i sol och värme.

Följ vår sida om Turkiet/Cypern

1) Planeringsstadiet
Några av de saker som man bör fundera på innan man sätter igång att titta på fastigheter är;
• Hur har ni tänkt finansiera er fastighet?
• Vilken budget kan och vill ni lägga?
• Vart vill ni och vad vill ni ska finnas i närheten?
• Vilken typ av fastighet?
• Hur ofta tänker ni vistas där? Resident eller icke resident?
• Tänker ni jobba eller starta eget i landet?
• Hur vill ni ha det i framtiden?
• Har ni barn som ska ärva?
När du kommit så här långt i tankarna är det dags att kontakta oss och fylla i en önskelista. Vill du ha hjälp med detta kan du komma in till oss på kontoret eller så fyller du i den här på hemsidan. Därefter kontaktar vi dig för att lägga upp en plan inför kommande visningar.
2) Inför resan
När du har kommit så långt i dina funderingar att du känner dig redo att titta på möjliga bostäder, är det dags att åka ner på en individuell visningsresa, med fokus på att hitta den för dig passande bostaden.
När det gäller visningar i Turkiet, så har vi möjlighet att erbjuda dig ett kostnadsfritt boende (plus max ytterligare tre personer i samma familj) med tre övernattningar samt transfer från och till flygplatsen. Du står själv för bokning och betalning för flyget. För mer info om detta, kontakta oss. Naturligtvis finns inget köptvång och vi anpassar oss helt efter dig och dina näras önskemål och behov.
Planera resan till Turkiet så att minst tre helgfria dagar kan avsättas till att titta på fastigheter och till den juridiska processen. Vi rekommenderar er att ha finansieringen helt klar redan innan resan till Turkiet, även om det bara är tänkt att resa ner för att känna av området och se vad som erbjuds. Fördelen med att ha finansieringen klar är att ni snabbt kan agera om "rätt" bostad dyker upp.
3) I Turkiet
Väl nere i Turkiet blir du/ni upphämtade av vår representant för att åka och titta på fastigheter som matchar dina inlämnade önskemål.
a) Finner du vad du letar efter och vill slå till, skrivs ett köpekontrakt mellan dig och säljaren och depositionsavgiften betalas in. Depositionsavgiften ligger som regel på 10% av köpesumman. Om du efter det bestämmer dig för att avbryta ditt kontrakt kommer du att förlora depositionen.
b) Därefter ska ett skattenummer upprättas. Till det behövs att man ordnar med foto på dig och eventuell medägare. Detta görs av fotograf på plats. Se till att hela tiden ha med passet. Det behövs genom hela processen.
c) Hos notarien skrivs en fullmakt om du inte har möjlighet att åka ner vid processen. Fullmakten skrivs alltid ihop med en certifierad översättare, enligt lag för att du ska förstå vad du skriver under ((översätts alltid).) Fullmakten kostar Ca 1200 lira.
d) Efter det går mäklaren med dig till banken för att ordna med ett konto så att kommande betalningar enkelt kan överföras via app och nätet.
e) När man kommit så här långt, är allt så klart att du kan teoretiskt åka hem. Överföringen av lagfarten i ert namn tar 24 timmar, när det finansiella är klart. Då kontrollerar lagfartskontoret fastigheten precis som fastighetsregistret i Sverige. Och du kan ha lagfarten med dig hem, om allt är i sin ordning.
f) Slutbetalning sker enligt överenskommelse och vid överlåtelse av lagfarten. Då behöver du åka ner igen, om inte allt blir klart under tiden du är på första resan.
Om fastigheten är en nybyggnation kan olika upplägg och delbetalning förekomma.

Därefter är det bara för oss att gratulera till din nya bostad och önska dig många härliga dagar i fantastiska Turkiet.

Turkiet är ett stort land bestående av sju regioner, i två kontinenter med olika naturmiljöer, klimat, livsstilar och kulturella bakgrunder. Landets rika historia har efterlämnat många spår, historiska platser och monument. Flera av dessa ingår i UNESCOs världsarv.

 

Fastighetsmarknaden i Turkiet har varit något sval under några år, men är sedan 2017 starkt på väg upp igen. Priserna på fastigheterna ligger i dagsläget betydlig lägre än i många andra länder runt medelhavet. Levnadskostnaderna likaså. Många nya investeringar görs varje år, särskilt i medelhavsområdet. Men det är inte bara priserna som lockar. Landet har dessutom en fantastisk natur, ett underbart kök och massor med sevärdheter.

 

Det ökade intresset för fastighetsinvesteringar innebär många nya byggprojekt. Ofta byggs dessa för att attrahera utländska köpare och turister, med modern inredning och med tillgång till diverse faciliteter såsom gym, bastu, lekrum, pooler m.m.
För att få stanna i Turkiet längre än 90 dagar behöver du söka uppehållstillstånd. Turistvisumet kallas också e-Visa och är tillgängligt online och gäller i 180 dagar. För att stanna längre behöver man söka ett uppehållstillstånd (residence permit). Du kan ansöka online men måste infinna dig för ett möte på migrationsverket. När man köper en fastighet i Turkiet, så är det ägarlägenheter, så man äger den och en tomträtt och får egen lagfart där detta framgår.

Förutom att fastighetspriserna i Turkiet är låga så är även inköpskostnaderna låga. Det tillkommer vid köptillfället endast ca 1500€ (för en vanlig standardlägenhet).


Även de löpande kostnaderna är i jämförelse med många andra länder betydligt längre.

Driftkostnaderna för en lägenhet är ca:
• El och vatten ca 250 kr per månad
• Gemensamhetsavgift ca 300–400 kr per månad
• Försäkring ca 850 kr per år
• Årlig fastighetsskatt 0,2% av taxeringsvärdet

TURKIET Väder
Shopping Basket