Costa Blanca

Costa Blanca ”den vita kusten” är namnet på Medelhavets kustområde i Alicantes provins. Det har länge varit ett populärt resmål för charterresenärer. I genomsnitt besöker 5 miljoner turister Costa Blanca varje år och det är till provinshuvudstaden Alicante som flygen anländer.

Bostadsbyggandet satte igång ordentligt under sjuttio- och åttiotalet, framför allt i numera tätbefolkade orter som Torrevieja och Benidorm. Costa Blanca har länge beskrivits som ett lågprisalternativ till Costa del Sol. Likheterna är många gällande nattliv, strandliv, massturism, golf, och infrastruktur inklusive internationella flygförbindelser. Lägger man sedan till att kusten i genomsnitt endast har 44 regndagar/år och en medeltemepratur på 18°, är det inte så underligt att så många väljer att investera i en fastighet just här.

Kusten sträcker sig 200 kilometer, från Denia till Pilar de la Horadada och erbjuder en härlig
blandning av pulserande städer, moderna turistanläggningar, typiska medelhavsbyar där tiden verkar stått stilla, gyllene stränder och kristallklart vatten. Inte långt från kusten hittar man de naturliga saltsaliner vilket består av en mycket unik natur, samt bergskedjor och skogar av enorm skönhet. Dessutom anses området ha ett av de bästa mikroklimaten i världen.

Läs mer om några av Costa Blancas mest populära orter

Alicante ligger i en bukt precis vid medelhavet längs Costa Blanca – den vita kusten. Staden är störst inom Alicanteprovinsen och dessutom ”huvudstad”, vilket innebär att här hittar du allt! Historia, kultur, arkitektur, shopping, restauranger och bad. Centrala Alicante har cirka 330 000 invånare
( I Malmö bor det ca 328 000 invånare).
Redan för drygt 3 000 år sedan härskade både grekerna, som grundade staden och romarna här och under 700-talet flyttade morerna hit och bosatte sig vid foten av berget Benancantil som idag är ett landmärke i Alicante. Den magnifika borgen Santa Bárbara hittar vi på toppen av berget som är en av Europas äldsta medeltida fästningar och uppfördes på 1500-talet.
Alicante är en utmärkt shoppingstad med många roliga butiker och butikskedjor och erbjuder ett stort utbud av restauranger i alla kategorier från eleganta till trendiga, från exklusiva till enklare barer. Flygplatsen ligger ca 15 minuter från stadskärnan och det är enkelt att ta sig därifrån med buss eller bil. Inom staden tar man sig enklast fram med buss, taxi eller spårvagn.

La Marina är en liten kustby, som ligger mellan Santa Pola och Alicante i norr, Guardamar och
Torrevieja i söder. Till Alicante flygplats är det cirka 25 minuters bilresa.
La Marina är rent och snyggt och här finns nästan bara villor och radhus. Många av dem har en
fin utsikt över området och havet. Själva bostadsområdet i La Marina har flera små centrum där du hittar ett stort urval av restauranger och service. Det är många invånare som bor permanent i området, men många av bostäderna används självklart av semestrande från olika länder.
På den långa stranden i La Marina kan ni njuta av gyllengul sand och sanddyner så långt ögat kan nå. Stranden är lång och du kan gå hela vägen till Guardamar och vidare mot La Mata, en vacker promenad på cirka 2,5 timmar. Stranden är mycket barnvänlig och bekväm, utan stenar. Vid havet i La Marina finns en stor och fin camping med vattenpark och andra fina anläggningar där familjen kan roa sig. Området är ett paradis för naturälskare.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Optio, neque qui velit. Magni dolorum quidem ipsam eligendi, totam, facilis laudantium cum accusamus ullam voluptatibus commodi numquam, error, est. Ea, consequatur.