Varför investera i en fastighet på Kap Verde?

Lukrativ investering

Att investera i en 5-stjärning resortfastighet öppnar upp en värld av möjligheter och ägarfördelar. Alla lägenheter, rum, sviter och villor säljs på individuell basis (freehold) och registreras individuellt under separat juridisk titel, vilket betyder att du har oinskränkta rättigheter till din fastighet. Alla våra resorter erbjuder investerare en möjlighet till en konsekvent, hållbar och rättvis hyresavkastning genom det hotellförvaltade programmet. Det är med andra ord du själv som bestämmer hur din fastighet ska förvaltas och hur den ska fungera för dig som investering.

Smart investeringsmodell

Alla fastighetsägare har möjlighet att gå med i det hotellförvaltade programmet. Allt tas om hand å dina vägnar och du får en andel av intäkterna som härrör från det turistiska användandet av din fastighet. Du är dessutom berättigad upp till 5 veckors semester i din fastighet per år. Man skulle kunna säga att du får det bästa av båda världarna. Om du bestämmer dig för att placera din fastighet inom det förvaltade systemet kommer den att marknadsföras till miljontals semesterfirare över hela världen, vilket maximerar möjligheten till hyresintäkter under hela året. Du är då garanterad en 18 procentig avkastning på de tre första åren, och detta är netto så inga avdrag görs på dessa 18%! Din kapitalökning ligger stadigt på runt 6% per år, det är så kurvan ser ut för bostäder på Kap Verde och förutspås ingen minskning utan tvärtom en stigande kurva de kommande åren då intresset för Kap Verde bara fortsätter att öka. Livstilen man investerar i, är framförallt ett bekymmersfritt ägande samt en garanterad fantastisk avkastning som inga banker eller finansiella institut kan matcha.

Valmöjligheter

Vi erbjuder ett väldigt flexibelt investeringskoncept så det ska passa investerare i olika livssituationer. Med en investerings start på 40,000€ så kan man äga en del av en lagfart (en s.k. fraktion) i ett av våra boende och då även få tillgång till en veckas fritt disponerande av bostaden per år. Oavsett summan på investeringen så går man in i vårt hotellprogram och får ta del av den fantastiska avkastningen på minimum 18% över de tre första åren. Investeringen kan höjas för ett få en större del i lagfarten och således även få fler veckor att disponera samt såklart att öka sin avkastning. Vill man kunna disponera de 5 veckorna så behöver man investera i hela bostaden och bli ägare till hela lagfarten, våra bostäder börjar idag på priser runt 180.000€ för en hotellsvit och fortsätter sedan upp mot 400.000€ för större lägenheter samt villor med egen pool. Oavsett din investering så har du samma avkastningsmodell på minimum 18% över de 3 första åren. År 4 går man in i hotelloperatörens egna avkastningsprogram vilken leder till 7–10% årlig avkastning lite beroende på vilken bostad man äger samt i vilket skede man köpt den i.

Blomstrande turistnäring

Siffrorna för turismen har ökat med 115% sedan 2000 och förväntas fördubblas igen till 2024. Den blomstrande turismen är delvis tack vare Kap Vedes fantastiska gästfrihet, otroligt vackra stränder och det varma klimatet. Välståndet på Kap Verde har ökat under de senaste åre, mycket tack vare turismens ihållande tillväxt. Detta har lett till en tydlig strategi och vilja att förbättra och modernisera infrastrukturen. Man har dessutom fokuserat på att öka investeringarna i sociala projekt och på att förbättra livskvaliteten för öarnas invånare när nya möjligheter blir tillgängliga för dem. Man investerar också i viktiga utbildnings- och bostadsprojekt.

Välkända samarbetspartners

Byggherren, Resort Group PLC, har strategiskt valt att arbeta med de bästa varumärkena i världen. Detta för att kunna garantera att ge den mest pålitliga servicen och riktig femstjärnig all inclusive-lyx, vilket i sin tur borgar för att din fastighetsinvestering ska vara så trygg och attraktiv som möjligt. Hotelloperatören Melia är de som sköter hela hotellprogrammet på samtliga anläggningarna som vi presenterar; checkar in kunderna, städar rummen, sköter poolområdena m.m. Researrangören TUI är en av aktörerna som sköter försäljningen av hotellanläggningarna.

Strikt lagstiftning

På Kap Verde gäller stränga miljökontroller och föreskrifter för utvecklingen av turistnäringen. Fastighetsinvesteringar skyddas av en strikt lagstiftning, vilken endast tillåter fastighetsutvecklingsprojekt med låg densitet och i form av låghus. Det här bevarar inte bara öarnas ursprungliga karaktär utan skyddar också mot överutveckling som kan leda till ett överflöd av utbud, vilket i sin tur skyddar din investering för de kommande åren.